top of page

לא מתייאשות

ד"ר נסרין חאג' יחיא | ד"ר מיכל עובדיה

ד"ר נסרין חאג' יחיא

תיאור הפרוייקט:

גיל המעבר או מנופאוזה הינה התקופה השלישית בחיי האישה, שלב זה מתחיל סביב גיל 40 ונובע מירידה הדרגתית ברמות ההורמונים אסטרוגן ופרוגסטרון. הירידה ברמות ההורמונים יכולה לגרום לקשת של תסמינים היכולים להמשך על פני מספר חודשים או שנים. לחלק מהנשים תסמינים אלו יכולים לגרום לאי נוחות בדרגות שונות והם כוללים שינויים במחזור החודשי, גלי חום, שינויים בנרתיק ושלפוחית השתן, הפרעות בשינה, עצבנות, שינויים תפקוד המיני, שינויים במבנה הגוף ואוסטאופורוזיס.

 

הצורך בהקמת מרפאת גיל-מעבר במגזר הערבי (ממוקמת בטייבה המשולש) נובע בעיקרו מהיעדר מידע בקרב נשים במגזר הערבי על תסמיני גיל המעבר ועל ההשלכות על בריאות האישה. האישה הערבייה מכנה את גיל המעבר כ"גיל הייאוש".
קיימת בורות שנובעת חלקה מבושה, מבוכה וחוסר תובנה לקשר בין מצבים רפואיים שונים לגיל המעבר.
קיים חוסר מידע לגבי אפשרויות הטיפול השונות כגון טיפול התנהגותי, ניתוחי רצפת האגן או אפשרויות של טיפולים הורמונליים מגוונים לצד חששות לא מוצדקות מהטיפול. המטרה העיקרית של המרפאה היא לצורך מתן יעוץ וטיפול לנשים הנמצאות בגיל המעבר עם וללא תסמיני גיל המעבר.
ברצוננו לרכז במרפאה זו יעוץ וטיפול בנושאים משיקים כמו הפרעות בתפקוד רצפת האגן ו/או תפקוד מיני (תופעות שכיחות במיוחד בגיל המעבר).


ברצוננו לעזור לנשים עם כישלון של טיפול רפואי או התוויות נגד לטיפול הורמונלי ולהציע אלטרנטיבות טיפוליות אחרות. אוכלוסייה חשובה נוספת הן נשים הסובלות ממנופאוזה מוקדמת כזו המופיעה מתחת לגיל 35 שנים. כיום תוחלת החיים של נשים היא ארוכה, בממוצע נשים חיות עד גיל 80 ועל כן כל אישה עם הגיעה לגיל המעבר זכאית לקבלת מידע ראוי וטיפול נכון כדי לאפשר לה איכות חיים ראויה. לצורך קידום מרפאה שכזו ברצוננו לקיים סדנאות והרצאות שוטפות המכוונות לאוכלוסיית הנשים במגזר הערבי כדי להעלות את המודעות לסוגיות השונות. ראוי לציין שההרצאות תהיינה פתוחות לקהל הרחב ולרופאים מדיסציפלינות אחרות לצורך קידום נושא בריאות האישה.

 

צוות הפרוייקט

ד"ר נסרין חאג' יחיא- מרכזת הפרוייקט
ד"ר מיכל עובדיה- הרופאה שתנהל את המרפאה.

שיתוף פעולה הקיים שנים, שתיהן לומדות בקורס רפואת גיל המעבר של אוניברסיטת תל אביב ד"ר עובדיה, מיועדות להשתלמות ברפואת רצפת האגן. כל אלו עוזרים להן, להוביל את הפרויקט כהתחלה לחזון גדול של הקמת מרפאת מנופאוזה במגזר הערבי.

bottom of page