top of page
caring hands

מאמרים מרופאי מערך החירום של קרן בריאה

מאז שפרצה מלחמת חרבות ברזל, פתחנו בקרן בריאה מערך חירום הנותן מענה לחיילות, מפונות ונשים בקו האש. רופאי ורופאות המערך התגייסו לשתף אותנו בידע מקצועי וטיפים להתמודדות עם המצב המורכב של דאגה לבריאותנו בימי מלחמה.

עולה לך בבריאות: מתח המלחמה וההשפעה שלו על בריאות האישה

שיבושים בווסת, קושי בטיפולי פוריות והריון, החרפה של כאבים גניקולוגיים ותסמינים נוספים תוקפים נשים רבות בימים אלה. כיצד מערכות הגוף שלנו מושפעות ממתח, ואיך  מטפלות?

ד״ר אהוד גרינשטיין בטור מיוחד שהתפרסם במגזין "את" במסגרת שיתוף פעולה בין קרן בריאה והמגזין. 

ווסת וסטרס המלחמה

איך מערכת הבריאות צריכה להתמודד עם טראומה מינית במלחמה

נפגעות תקיפה מינית צריכות לקבל טיפול מוקדם ככל האפשר, גם לטובת שיקומן הנפשי וגם למניעת הריון ומחלות מין. המענה במערכת הבריאות לא מספק בימות השגרה. עכשיו יש לפעול במהירות ובנחישות.

טור של ד"ר דבורה באומן ומיטל בנשק, עיתון הארץ 

טראומה מינית במלחמה

גם המחזור שלך משתגע לאחרונה?  אנחנו יודעות למה

המחזור החודשי הוא ההוכחה האולטימטיבית לקשר בין גוף לנפש: שינויים בדימום ובביוץ, קושי להרות ואפילו הנאה מיחסי מין קשורים באופן ישיר לרמות הסטרס בהן אנו מצויות.

ד"ר אלה טולדנו מסבירה על הקשר בטור מיוחד שהתפרסם במגזין "את" במסגרת שיתוף פעולה בין קרן בריאה והמגזין. 

אפליקציה למעקב אחרי המחזור

אל תשמרי בבטן

 

ד"ר לורין לויט,  מנהלת היחידה להריון בסיכון בהדסה הר הצופים, בטור חשוב על החוויה של הריון בזמן מלחמה, ההשפעה של מתח וחרדה על נשים בהריון, וכן על דרכים להפתמודד עם מתח וחרדה בהריון.

טור מיוחד במסגרת שיתוף פעולה של מערך החירום של קרן בריאה עם מגזין פנימה.

הריון בזמן מלחמה

שאלי את הרופאה

 

ד"ר דליה אדמון, רופאת נשים בכירה בבית החולים שיבא תל השומר, עונה על שאלה של אישה שחווה שינויים בווסת מאז תחילת המלחמה - האם יש סיבה לדאגה? ומתי כן כדאי להגיע לייעוץ רפואי?

טור מיוחד במסגרת שיתוף פעולה של מערך החירום של קרן בריאה עם מגזין פנימה.

לוח שנה למעקב אחרי המחזור

אוכלת סרטים בשביל שניים: זה בסדר לבקש עזרה, במיוחד בהיריון
 
תקופת ההיריון עשויה לייצר קשיים אצל נשים שונות, אז אחת על כמה וכמה בזמן מלחמה. כיצד תתמודדי עם התקופה המורכבת הזו? עצות מד"ר גבי אייזנברג רומנו, מנהלת שירות בריאות נפש האישה, איכילוב; וד"ר ענבל ראובני, מנהלת המחלקה הפסיכיאטרית, איכילוב

אישה מודאגת בהריון

שינה בזמן המלחמה
 

קשה מאוד להרפות ולצלול לשינה בתקופות חירום. דפי רהב הס, פסיכולוגית קלינית וראש תחום פסיכולוגיה בקרן בריאה, עונה על שאלה של קוראת במסגרת שיתוף פעולה של קרן בריאה ומגזין פנימה - מה בכל זאת אפשר לעשות כדי להצליח להירדם ולישון שנת לילה טובה.

דפי רהב הס
bottom of page