top of page

רפואה ופגיעה מינית

מה הבעיה?

 

יחס מותאם רפואית לנפגעות תקיפה מינית: 

במקרים רבים, פגיעה מינית בעבר עשויה להשליך על הבריאות הפיזית והנפשית, ליצור קושי להיבדק בבדיקות רפואיות (בייחוד אינטימיות אך גם רפואת שיניים ובדיקות אולטרסאונד) מחשש לשחזור של טראומה ועוד. על אף שכיחותם הגבוה של מקרי פגיעה מינית, עד לאחרונה המערכת הרפואית לא התייחסה אל נפגעות של מקרים אלה כאל ציבור מטופלים עם רגישויות וצרכים ייחודיים, ומרבית הצוותים הרפואיים לא עברו הכשרה בסיסית בנושא.

פגיעה במטופלות בעת טיפול רפואי:

ישנם אנשי צוות רפואי בשוליים אשר חוצים קו אדום, מנצלים את אמון הנשים הנחשפות בפניהם ופוגעים בהן פיזית או מילולית. נשים פעמים רבות חוששות להתלונן וחלק מהתלונות מושתקות וכך הפוגע מצליח לנצל נשים רבות שוב ושוב. 

מקדמות שינוי בשטח

במסגרת חממת בוראות תמכנו עד כה בארבעה פרויקטים במטרה לשפר את השירות הרפואי עבור נפגעי ונפגעות טראומה מינית.

 

הקמת החברה הישראלית לקידום אבחון, טיפול ומניעה של פגיעה מינית

החברה הישראלית לקידום, אבחון, טיפול ומניעה של פגיעה מינית הינה חברה אינטרדיסציפלינרית אשר הוקמה תחת הסתדרות הרופאים בישראל. קרן בריאה תמכה בהנחת היסודות להקמת החברה: כנס ייסוד החברה, עיצוב לוגו לחברה, הקמת אתר אינטרנט ופתיחת דף פייסבוק.

 

פרויקט דורותי

ערכת 'דורותי' תנגיש מידע ותספק ציוד לכלל הפונות והפונים לחדרים האקוטיים לנפגעות ונפגעי אונס ברחבי הארץ. הערכה כוללת ספר הדרכה וכן ציוד בסיסי עבור שעות קריטיות אלו.

 

פרויקט "עטופה" בבי"ח אסותא אשדוד

פיתוח והקמת שירות אשר יעניק מעטפת מותאמת אישית וליווי כוללני (רגשי ורפואי) סביב תהליך הלידה לנשים שחוו טראומה בעברן.

 

מרפאת "לילך" בבי"ח קפלן

פיתוח והקמת שירות אשר יעניק ליווי סביב תהליך הלידה לנשים שחוו טראומה מינית בעברן.

1

אנו מקדמות מתן מענה מערכתי הולם לענישת אנשי צוות רפואי אשר פגעו מינית וסיוע למטופלות אשר נפגעו בעת קבלת טיפול רפואי. אנו משתפות פעולה בנושא עם גופי מאבק נוספים כגון הלובי למלחמה באלימות מינית, שדולת הנשים, מרכזי הסיוע ועוד.

2

bottom of page