מחזור ד' 2022-2023
מטרת המיזם היא לשפר את שירותי הרפואה והבריאות הניתנים לנשים, על ידי יצירת fellowship (התמחות עמיתים) חדש. לצורך כך יוקם איגוד חדש תחת הסתדרות הרופאים שיאגד את תחתיו את תחום בריאות הנשים ויעסוק בהכשרת הרופאים בפועל.
שירות אבחון וטיפול מקיף עבור נשים מתמודדות-נפש בחודשים הראשונים לאימהותן, באזור הצפון. הטיפול הינו טיפול קבוצתי לתינוקות ולאימהותיהן (דיאדה).
במטרה למגר את תופעת ההטרדות המיניות בתוך צוותים רפואיים ברצוננו לבנות תוכנית פיילוט להסברה, טיפול ומניעת הטרדות מיניות בביה"ח וולפסון במטרה להרחיבו בהמשך לבתי חולים נוספים.
מטרת הפרויקט היא יצירת תשתית חינוכית ומעשית המתמודדת עם נושא פגיעות מיניות בין צוותים רפואיים, פארא-רפואיים ומשקיים בביה"ח.
מרפאת גיל-המעבר במגזר הערבי.
נשים במגזר הערבי אינן מודעות לתסמיני גיל המעבר ולהשלכותיהם על בריאות האישה. מטרת המרפאה לספק יעוץ וטיפול לנשים בגיל המעבר, ולהעלות את המודעות ע"י סדנאות והרצאות לקהל הנשים הרחב.
מטרת המיזם היא העלאת אחוזי האיתור של דיכאון סב-לידתי, בדגש על איתור בזמן הריון, וכן העלאת המודעות לנושא בקרב נשים הרות ואחרי לידה. המיזם שואף להנגיש לנשים היריוניות ואחרי לידה את כל הידע הנחוץ על מנת שתוכלנה לזהות התפתחות של דיכאון/ חרדה ולהסיר חסמים לפנייה לעזרה כמו סטיגמה, בושה, פחד וחוסר ידע. לתת תוקף לתחושותיהן ולגיטימציה לדרוש טיפול רפואי הולם. אנו רוצות שכל אישה תדע שהיא לא לבד, שזוהי בעיה מוכרת, נפוצה, וברת טיפול.
מטרת הפרויקט היא הנגשת שירותים רפואיים עבור נשים עם מוגבלות. קיימים חסמים העומדים בפני נשים עם מוגבלות בבואן לצרוך שירותים רפואיים אשר גורמים לנשים להימנע מבדיקות וטיפולים חיוניים, ובכך לסכן את בריאותן. המיזם עוסק בפיתוח מערך הדרכה לצוותים הרפואיים והמנהליים. ההכשרה תעסוק בהנגשת השירות הרפואי עבור נשים עם מוגבלות, תוך הבנת עומק של תהליכי הדיכוי החברתיים הנובעים מההדרה הכפולה איתה מתמודדות נשים עם מוגבלות, במטרה לקדם שירות שוויוני ומותאם.
בניית קורס להעלאת המודעות ברפואה מודעת מין ומגדר בקרב צוותים רפואיים, סטודנטים.ות ממקצועות הבריאות וקהל רחב עם עניין בתחום. במטרה להעביר ולהנגיש את הידע העדכני ביותר ברפואה מגדרית.
מרפאת "לידות שקטות", בבי"ח ליס, הוקמה במטרה ליצור מודל שיחבר את התמיכה המקצועית רפואית יחד עם התמיכה הנפשית לאחר אובדן הריון ובמהלך ליווי ההריון הבא. קהל היעד אינו מוגבל רק לנשים שחוו אובדן הריון בבית חולים ליס אלא גם עבור נשים שחוו אובדן הריון בבתי חולים אחרים. המרפאה מתמודדת עם פער בין המציאות בשטח לבין הצורך כפי שמופיע בהמלצות משרד הבריאות.
"פרויקט תמר" מבקש להקים מערך מודע-טראומה במרפאת הפוריות של בית החולים תל השומר. מרבית הנשים המאובחנות עם פוסט טראומה עשויות לעבור אירוע של רה-טראומטיזציה בעקבות טריגרים שעולים בזמן פרוצדורות רפואיות פולשניות ובדיקות גניקולוגיות, בנוסף הן סובלות יותר ממחלות מסוימות ומאי פריון, בזמן שהרופאים אינם מודעים לטראומה שעברו. ההכרה בקשיים הללו, מעלה את הצורך בגישה "מיודעת טראומה" במהלך טיפול בנשים אלו. גישה זו מתבססת על מספר עקרונות ביניהם: יצירת אינטראקציה טיפולית שוויונית עם המטופלת וחיזוק האוטונומיה שלה, הבנה ונרמול התגובות הרגשיות שלה והתאמת הטיפול בהתאם לצרכי המטופלת.
מטרת המיזם היא איתור נשים לאחר לידה שנזקקות לתמיכה נפשית/ רגשית בעקבות אירוע הלידה שעברו, ומתן מענה בשיטת Debriefing- שיטת טיפול מקובלת בקרב אנשים שחוו אירוע קשה ו/או משמעותי. הטיפול יינתן ע"י צוות מיילדותי שיעבור הכשרה לשיטה זו.
מטרת הפרויקט היא הרחבת והעמקת ההכשרה של רופאים/ות גינקולוגים לפיתוח מיומנויות תקשורת אמפטית עם מטופלות, ושיפור המיומנות במפגש גינקולוגי, כולל הכרה של עקרונות טיפול מיודע- טראומה.