top of page

מקוונות אלייך

המחלקה הפסיכיאטרית לילדים ונוער בהדסה מאשפזת בנות ובנים בגילאי 18-1, אולם למעלה מ %80 מתפוסת המחלקה הינה בנות. המטופלות מתקבלות למחלקה לרוב על רקע דיכאון, חרדה, הפרעות אכילה, והחמרה של אובדנות. בחלק ניכר מהמקרים יש רקע של טראומה, כולל טראומה מינית ואלימות.

 

במהלך האשפוז רבות מן המטופלות חוות תנודתיות במצב הרוח וסימפטומים נוספים. המטופלות עוברות הערכות קליניות המתבצעות כפעמיים בשבוע, ללא כלי אבחון ומעקב אובייקטיביים. לאור זאת, ישנו קושי להעריך את מצבן של המטופלות על בסיס יומי, לאמוד את מידת השיפור במצבן לאורך זמן, ולבחון האם יש קשר בין הסימפטומים הנפשיים לבין השינויים ההורמונליים שהן חוות במהלך המחזור החודשי.

 

על מנת לענות על הפער הנ"ל הוכנסו בארצות הברית ובאירופה אמצעי הערכה ממוחשבים המציגים את רמת הסימפטומים על גבי גרפים לאורך זמן, בהסתמך על מילוי שאלונים קליניים יומי. השאלונים מתמקדים בסימפטומים קליניים, כגון: דיכאון, חרדה, סימפטומים פוסט-טראומטיים ועוד. תוצאות השאלונים מוצגות באופן גרפי שמראה את סימפטומי הליבה לאורך ציר הזמן. אמצעי זה מאפשר לצוות המטפל לנטר את מצבה של המטופלת והתגובה לטיפול, להתאים את הטיפול בהתאם לתגובותיה, ולבחון את קשר בין הסימפטומים לשינויים ההורמונליים במהלך המחזור החודש ולטפל בהתאם. בנוסף, חשוב לציין כי כלי זה מאפשר למטופלות לדווח באופן יום-יומי על מצבן בזמן ובמקום בו הן בוחרות, ולראות את השינוי על ציר הזמן. אופן זה מתאפשרת סינתזה בין הרושם הקליני בבדיקה לבין הסימפטומים הקליניים, כפי שדווחו על ידי המטופלת עצמה ומהווה בסיס לגשר בין הצוות המטפל ובין המטופלות.

מקוונות אלייך

מובילי הפרוייקט:

ד"ר ראובני: פסיכיאטרית מבוגרים המתמחה בבריאות הנפש של האישה, בדגש על הפרעות פסיכיאטריות הקשורות לתקופות של שינויים הורמונליים, כולל הריון, לידה, וסת, טיפולי פוריות. ד"ר ראובני הקימה לאחרונה את מרפאת הילה בביה"ח הדסה בירושלים המבוססת על טיפול משולב של בריאות הנפש והמערך הגניקולוגי בבית החולים כמו כן, ד"ר ראובני זכתה לאחרונה  במענק ISF לרופא-חוקר בביה"ח על הצעת מחקר בנושא השפעות חשיפה לטראומה בילדות על דיכאון וחרדה במהלך ההיריון ואחרי הלידה.

ד"ר שלו: פסיכיאטר ילדים ונוער העובד למעלה מעשור במחלקה הפסיכיאטרית לילדים ונוער בהדסה עין כרם. במסגרת עבודתו הוא מטפל במתבגרות הסובלות מהפרעות אכילה, דיכאון, הפרעה פוסט טראומטית, חרדה ואובדנות. כמו כן עוסק ד"ר שלו במחקר הבוחן את יעילותן של שיטות טיפול חדשות בבנות נוער הסובלות מנטייה אובדנית. מחקר זה עושה שימוש באמצעים מקוונים חדשניים.



Comments


To support
the Briah Foundation

רוצים לעקוב אחרי העשייה של קרן בריאה? הירשמו לניוזלטר שלנו

קיבלנו :)

© כל הזכויות שמורות לקרן בריאה 2021 Briah Foundation 

bottom of page