המפגש בין נשים למערכת הבריאות יכול להיות טעון ומורכב. גם כיום, לנשים יש סיכוי גבוה יותר מגברים להיתקל בזלזול כשהן מתלוננות על כאב, לאור העובדה שנשים נתפסות כמגזימות. לנשים יש סיכוי גבוה יותר לסבול ממחלה שכוללת כאב כרוני (כמו פיברומיאלגיה, אנדומטריוזיס, מיגרנות ועוד) ולמרות זאת קיים מחסור במודעות ושירותים עבור המתמודדות עם מחלות אלו. אפילו ברמת המחקר הרפואי הבסיסי, חסר מחקר בנושאים רבים רלוונטיים לנשים כמו בריאות לב האישה, דיכאון ובריאות הנפש במעגל החיים של נשים ועוד.
בעוד שבשאר העולם יש תנועות חזקות ומשפיעות שמקדמות בריאות נשים, בארץ התחום פחות מפותח, ובדיוק בשביל זה הקמנו את קרן בריאה. בקרן בריאה, אנחנו שואפות לעבוד יחד עם מערכת הבריאות כדי לשפר את השירות, הנגישות והטיפול שנשים מקבלות, וכדי לוודא שהזכויות שלנו נשמרות. אנחנו מאמינות שלנשים יש ידע אודות גופן, ושהידע הזה הוא רלוונטי. אנחנו מאמינות שלנשים שונות יש צרכים שונים, צרכים שהמערכת צריכה לקחת בחשבון. אנחנו מאמינות שככל שנשים תהיינה מעורבות יותר בהחלטות לגבי הבריאות שלהן, כך המערכת הרפואית בישראל תשתפר ותהיה מיטיבה יותר.
אודות
הקרן
קרן בריאה עובדת בשני כיוונים משלימים
קידום אקטיביזם מהשטח (Bottom up)
השפעה על מדיניות
(Top down)
תמיכה ביוזמות שעולות מן השטח במגוון תחומים רלוונטיים לבריאות נשים. אנחנו תומכות כלכלית בפרויקטים ומספקים מסגרת ליווי ותמיכה באמצעות "חממת בוראות"
המטרה שלנו היא לשפר את הטיפול הרפואי שנשים מקבלות באמצעות השפעה על נהלים, פרוטוקולים והכשרה של צוותים רפואיים. אנחנו עושות את זה באמצעות מחקר ואיסוף נתונים, הרצאות לצוותים, לובי מול המערכת ופעילות תקשורתית.